Wietske Westera

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de internationale academie voor fysiotherapie 'Thim van der Laan' te Utrecht. Na de studie ben ik aan het werk gegaan in een particuliere praktijk in Heerenveen en bij SC Heerenveen als fysiotherapeut bij de jeugdopleiding. In 2009 ben ik als master in de manuele therapie afgestudeerd aan het SOMT in Amersfoort. Sindsdien werk ik in mijn eigen praktijk aan de Fok 46 in Heerenveen en als specialist/manueel therapeut bij de voltallige selectie van SC Heerenveen. Ik volg zeer regelmatig bij- en nascholingen om de laatste ontwikkelingen binnen de vakgroep aan te kunnen blijven bieden.

Mijn werkwijze in de praktijk is persoonlijk, informeel en professioneel. Inzet van de patiënt zelf is erg belangrijk om tot een goed resultaat te komen.

De opleiding heeft mij geleerd te denken vanuit een biopsychosociaal model. Dit houdt in dat omgevings- en persoonsgebonden factoren vaak ook een rol kunnen spelen bij het in stand houden van de klachten. Er zal veel aandacht worden besteed aan het inzicht geven hierin.

Mijn werkervaring ligt in nek-, schouder-, hoofdpijn en lage rug gerelateerde aandoeningen. Tevens houd ik mij bezig met specifiek aanhoudende sportblessures van liezen en hamstring, welke geleidelijk ontstaan vanuit statiekveranderingen in de wervelkolom, maar die nooit als zodanig zijn erkend.

DSC_0024_verzachten_405x405

SC Heerenveen

 

Jeugd- en (top)sportgerelateerde aandoeningen zijn door mijn vele jaren ervaring een specialisatie geworden. Vanuit de club werk ik nauw samen met sportartsen en specialisten in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen en het UMCG in Groningen. Er kan dus direct overleg plaatsvinden. In mijn praktijk kun je onder andere terecht voor een second opinion of advies in belasting/belastbaarheid.

Aangesloten bij

De praktijk is aangesloten bij het centraal kwaliteitsregister KNGF voor Fysiotherapie en bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

BIG-registratie: 29054055904
Verder is de praktijk lid van het Centraal kwaliteitsregister.
AGB Zorgverlenerscode 04063204 / 04115324

kngf_merk_rgb_450x183_transp
logo_nvmt_300x73_transp